Dieptrekken van metaal: uw specialist in het dieptrekproces

Welkom bij Cornelder Metaal, dé specialist in het hoogwaardig dieptrekken van staal en andere soorten metaal in de Achterhoek. Wij zijn uw partner voor het dieptrekken van metalen producten in Nederland en vervormen uw ideeën tot realiteit. Ons deskundige team in Dinxperlo, Gelderland, staat klaar om u te assisteren in het dieptrekproces met uitzonderlijke precisie, ongeëvenaarde kwaliteit en onwankelbare toewijding. Ontdek hoe onze dieptrekoplossingen uw project naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

Wat is metaal dieptrekken?

Metaal, staal en andere materialen laten dieptrekken doet u bij ons. Bij deze vervormingstechniek wordt de metaalplaat onder (hydro)mechanische druk en door plastische vervorming omgezet in een naadvrije vorm (zoals omschreven op wikipedia.nl). Bij technische jargon is het altijd verstandig om te weten waarover je praat. Bij dieptrekken (ensie.nl) hebben we het over het bewerken van metaal waarbij bak- of bekervormige voorwerpen uit een vlakke plaat worden geperst. Tijdens het dieptrekken wordt het materiaal gestuikt in het cilindrisch gedeelte (radiale richting) en gerekt in de lengterichting (axiale richting).

Het dieptrekproces

Het dieptrekken van metalen producten wordt ingezet om metaal te vervormen. Deze techniek wordt gebruikt om materialen in een naadvrije vorm te krijgen. Deze metalen mogen niet scheuren of plooien en moeten dus elastische eigenschappen hebben. Bij het dieptrekken wordt er een matrijs gebruikt die de vorm heeft die het te vervaardigen product gaat krijgen. De stempel heeft een tegengestelde vorm en past dus in de matrijs. De blenk, oftewel het materiaal, komt op de matrijs te liggen en wordt op zijn plaats gehouden door de plooihouder. Een pers drukt de stempel naar beneden, waardoor het materiaal zijn gewenste vorm krijgt. Tijdens het dieptrekken van metaal worden de producten in een of meerdere trekken exact in de juiste maatvoering gebracht. Bij het dieptrekprocedé houden we de smering en de plooihouderkracht goed in de gaten. Wij beschikken over hydraulische persen met een capaciteit van 40 tot 63 ton om metaalproducten te maken. Deze persen zijn voorzien van een trekkussen.


Het proces is gebaseerd op het principe van plastische deformatie, waarbij het metaal wordt getrokken en gevormd zonder te breken. Dit maakt het ideaal voor het produceren van complexe, diepgetrokken componenten die in verschillende industrieën worden gebruikt.

Materialen en diktes

Dieptrekken van metaal is geschikt voor een breed scala aan materialen, waaronder staal, roestvrij staal(rvs), aluminium, koper en messing. Elk van deze materialen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en toepassingen.

Dieptrekken staal

Staal is een veelgebruikt materiaal voor dieptrekken vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Het wordt vaak gebruikt in de auto-industrie voor de productie van carrosseriepanelen en chassiscomponenten.

Dieptrekken rvs

Roestvrij staal biedt corrosiebestendigheid en is ideaal voor toepassingen waarbij blootstelling aan vocht of chemicaliën een rol speelt, zoals medische apparatuur en keukenapparatuur.

Dieptrekken aluminium

Aluminium is lichtgewicht en wordt vaak gebruikt in de luchtvaart- en elektronica-industrie vanwege zijn gewichtsbesparende eigenschappen.

Dieptrekken koper en messing

Koper en messing worden gebruikt in elektronische toepassingen vanwege hun uitstekende geleidbaarheid. Ze worden ook vaak gebruikt voor decoratieve en artistieke componenten.

Optimale materiaaldikte dieptrekken

De optimale materiaaldikte voor het dieptrekken van metalen producten varieert afhankelijk van het materiaal en de gewenste vorm van het eindproduct. Bij dieptrekken van plaat geldt over het algemeen dat dunner plaatmateriaal gemakkelijker te dieptrekken is, maar voor specifieke toepassingen kan een dikkere plaat nodig zijn. Zo varieert het ook bij de verschillende materialen:

  • Rvs dieptrekken vereist doorgaans plaatmateriaal met een dikte tussen 0,1 mm en 3 mm voor optimale resultaten;
  • Staal dieptrekken vereist plaatmateriaal met een dikte tussen 0,5 mm en 6 mm voor optimale dieptrekprestaties;
  • Aluminium dieptrekken is plaatmateriaal met een dikte tussen 0,2 mm en 4 mm meestal ideaal;
  • Koper dieptrekken kan het beste worden uitgevoerd met plaatmateriaal dat voldoet aan een dikte tussen 0,2 mm en 3 mm;
  • Messing dieptrekken zijn plaatmaterialen met een dikte tussen 0,2 mm en 4 mm aanbevolen.

Over het algemeen zijn de vereisten voor metaal dieptrekken afhankelijk van het specifieke materiaal en de toepassing ervan. De doorlooptijd van een dieptrekproject hangt af van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van het onderdeel, het materiaal, de benodigde precisie en de productievolumes. Voor eenvoudige componenten kan de doorlooptijd relatief kort zijn, terwijl complexe onderdelen meer tijd kunnen vergen.

Toepassingen van metaal dieptrekken

Het dieptrekken van metalen producten heeft een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën:

Medische apparatuur

Als gespecialiseerd metaalbedrijf begrijpen we de unieke eisen van de medische apparatuur industrie. Onze capaciteit om nauwkeurige componenten te vervaardigen met strikte toleranties van 2 à 3 tiende speling maakt ons de ideale partner voor de productie van medische instrumenten en behuizingen. Of u nu kleine tot middelgrote series nodig heeft voor prototyping of productie op schaal, ons team staat klaar om u te ondersteunen.

Elektronica

De elektronica-industrie vereist precisie en betrouwbaarheid bij de productie van behuizingen en componenten voor elektronische apparatuur. We hebben ons gespecialiseerd in het vervaardigen van deze onderdelen, met de mogelijkheid om kleine tot middelgrote series te produceren. Onze processen zijn geoptimaliseerd voor snelle doorlooptijden, wat essentieel is voor de snel veranderende elektronicamarkt.

Industriële toepassingen

Onze expertise in het dieptrekken van metalen producten is van onschatbare waarde voor industrieën die componenten voor machines en apparatuur nodig hebben. We begrijpen de noodzaak van efficiënte productie en leveren goed handelbare producten die voldoen aan de eisen van verschillende industrieën. Of het nu gaat om specifieke onderdelen of maatwerk, wij kunnen aan uw behoeften voldoen.

Automotive

Zelfs in de automotive industrie, waar grotere series vaak gebruikelijk zijn, kunnen er specifieke behoeften zijn voor kleinere tot middelgrote series van onderdelen. Onze flexibiliteit in productie en vermogen om met verschillende materialen te werken, stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aan uw vereisten voldoen, terwijl we nog steeds snelle doorlooptijden handhaven.

Algemene machinebouw

Voor bedrijven actief in algemene machinebouw bieden we de mogelijkheid om componenten te produceren die perfect passen bij uw toepassingen. Onze focus op precisie en kleine tot middelgrote series sluit naadloos aan op de behoeften van deze industrie, waar maatwerk vaak de norm is.

Meet- en regelgereedschap

In de meet- en regelgereedschap industrie, waar precisie van cruciaal belang is, bieden wij op maat gemaakte dieptrekoplossingen die voldoen aan de strenge tolerantie-eisen. Onze capaciteit om componenten met een tolerantie van 2 à 3 tiende speling te produceren, maakt ons de ideale keuze voor bedrijven die hoogwaardige meetinstrumenten en regelgereedschap vervaardigen. Onze efficiënte productieprocessen zorgen voor snelle doorlooptijden, wat essentieel is in deze snel veranderende sector.

Klim- en stijgerapparatuur

Voor de productie van klim- en stijgerapparatuur is duurzaamheid en precisie van groot belang. We begrijpen we deze eisen en bieden we oplossingen op maat die voldoen aan uw specificaties. Onze vermogen om producten te produceren met de juiste diktes en materialen, samen met onze aandacht voor detail, maakt ons de perfecte partner voor uw projecten in deze sector.

Kassenbouw

In de kassenbouwsector zijn maatwerkoplossingen cruciaal voor de constructie van duurzame en efficiënte kassen. Onze specialisatie in kleine tot middelgrote series past perfect bij deze behoefte aan aanpasbaarheid. Wij produceren componenten die voldoen aan uw vereisten, met de nadruk op kwaliteit en precisie. Met onze producten kunt u de efficiëntie van uw kassenprojecten optimaliseren.

Landbouw- en grondverzetmachines

In de landbouw- en grondverzetsector zijn duurzame componenten van essentieel belang. Onze dieptrekoplossingen kunnen hoogwaardige onderdelen leveren voor landbouwmachines, graafmachines en andere uitrustingen. Wij begrijpen de behoefte aan sterke en slijtvaste componenten, en onze productieprocessen zijn gericht op het leveren van de best mogelijke resultaten.

Transport en logistiek

De transport- en logistieke sector vereist robuuste componenten voor vrachtwagens, trailers en andere voertuigen. Onze specialisatie in kleine tot middelgrote series stelt ons in staat om op maat gemaakte onderdelen te leveren die voldoen aan de specificaties van deze industrie. Met aandacht voor detail en snelle doorlooptijden zijn wij uw betrouwbare partner in transportoplossingen.

Bouw en constructie

Voor de bouw- en constructiesector leveren wij componenten die voldoen aan de vereisten voor stabiliteit en duurzaamheid. Of het nu gaat om dragende structuren, bevestigingsmiddelen of andere bouwmaterialen, onze dieptrektechnologie kan de gewenste componenten produceren die cruciaal zijn voor veilige en efficiënte bouwprojecten.

Machinebouw en apparatuur

Voor fabrikanten van machines en industriële apparatuur bieden wij op maat gemaakte componenten die voldoen aan de precisie- en kwaliteitseisen van deze sector. Onze mogelijkheid om met verschillende materialen te werken, zoals staal, roestvrij staal en aluminium, maakt ons geschikt voor diverse toepassingen in machinebouw en apparatuur.

Energiesector en hernieuwbare energie

In de energiesector, inclusief hernieuwbare energie, spelen componenten een cruciale rol bij de veilige en efficiënte werking van installaties. Wij begrijpen de behoefte aan betrouwbare en hoogwaardige onderdelen en bieden oplossingen die aan deze eisen voldoen. Als u hernieuwbare energiecomponenten zoekt door middel van dieptrekken, kunnen wij oplossingen bieden die bijdragen aan milieuvriendelijke productie. Onze expertise in hoogwaardige dieptrektechnologie voor diverse toepassingen maakt ons een waardevolle partner in de energiesector.

Waarom kiezen voor ons?

Wij bieden dieptrekoplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw behoeften. Onze expertise in materiaalkeuze, precisietechnologieën en toepassingskennis maakt ons de ideale partner voor uw projecten.

Deskundigheid

Ons team bestaat uit ervaren specialisten in het dieptrekken van metalen producten met diepgaande kennis van het proces. We begrijpen de nuances van verschillende materialen en toepassingen.

Maatwerk

We bieden op maat gemaakte dieptrekoplossingen die voldoen aan uw specifieke eisen en specificaties. We werken nauw met u samen om de beste resultaten te bereiken.

Kwaliteit en precisie

We investeren in geavanceerde dieptrekmachines en technologieën om de hoogste precisie en kwaliteit te garanderen. Onze componenten voldoen aan de strengste normen.

Snelheid en kostenefficiëntie

Efficiëntie staat bij ons centraal. Dankzij de combinatie van stansen en dieptrekken kunnen we snelle projectopleveringen realiseren zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Materiaaladvies

Onze experts helpen u bij het selecteren van het juiste materiaal voor uw project. We begrijpen de eigenschappen van verschillende metalen en kunnen u begeleiden bij uw materiaalkeuze.

Klantgerichtheid

Uw tevredenheid staat bij ons voorop. We communiceren open en transparant, zodat u altijd op de hoogte bent van de voortgang van uw project.

Bij Cornelder Metaal combineren we deskundigheid, precisie en klantgerichtheid om hoogwaardige dieptrekoplossingen te leveren die aan uw verwachtingen voldoen.

Kwaliteitsborging en certificeringen

Bij Cornelder Metaal waarborgen we de hoogste kwaliteitsnormen in onze productieprocessen. We zijn trots op onze toewijding en naleving van industrienormen, wat uw gemoedsrust garandeert bij het kiezen van ons als uw dieptrekspecialist.

Klantgetuigenissen en contactgegevens

Lees getuigenissen van tevreden klanten die hebben geprofiteerd van onze dieptrekoplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw dieptrekproject te bespreken.

Cornelder metaal staat tot uw dienst

Wilt u meer weten over het dieptrekken van metalen producten of een van onze andere technieken? Onze medewerkers vertellen u hier graag meer over. Naast het dieptrekken van metalen producten, doen wij ook aan metaal stansen. Neem contact op met Ron Cornelder zodat wij uw opdracht kunnen realiseren.

Product vervaardigd d.m.v. dieptrekken

Contact opnemen?

Naam