Helmkamp 19, Dinxperlo

info@corneldermetaal.nl

Ma - Do 07:30 - 17:15 & Vr 07:30 - 12:15

Meesterlijk Metaal Stansen

Laat metaal stansen bij de Metaal stansexpert Cornelder Metaal: Uw Partner in Ongeëvenaarde Precisie. Onze 80 jarige toewijding aan precisie en kwaliteit hebben geleid tot de absolute GO-TO op de markt voor vakkundig uit metaal gestanste onderdelen. Wij leggen U graag uit waarom.

Eindeloze stansmogelijkheden

Stansen, de essentie

Het stansen van metaal, ook wel “uit metaal slaan” genoemd is een van de meest gebruikte manieren om metaal te vormen. Het is een bewerkingstechniek dat zich richt op het repetitief uitsnijden van nauwkeurige identieke gaten en contouren uit (opgerold) plaatmateriaal en biedt een breed scala aan vormvrijheid en industriële toepassingen. Het kan worden toegepast op verschillende metalen, waaronder staal, roestvrij staal, aluminium, koper en meer. Deze techniek biedt (bijna) oneindige voordelen en heeft een breed toepassingsgebied in tal van industrieën.

U wilt natuurlijk tijd en geld besparen. Dan krijgt U bij stansen waar voor uw geld. Stansen staat namelijk bekend om haar nauwkeurigheid en efficiëntie. Waar een lasersnijder 10 seconden over doet heeft een stansbewerking er maar 1 nodig. Sterker nog, omdat er uit bandmateriaal wordt gewerkt is er een continue aanvoer van materiaal waardoor het stansproces een ongeëvenaarde productiviteit weet te garanderen.

Voordelen van het stansen

Voor iedere industrie een maatwerk stansoplossing

Stansen, het idee

Fabricageonderdelen, preproductie-onderdelen en productiecomponenten vormen de ruggengraat van elk productieproces. Bij Cornelder Metaal begrijpen we dat deze onderdelen van onschatbare waarde zijn voor de productie van hoogwaardige eindproducten. Met onze gespecialiseerde stansoplossingen dragen wij bij aan de ondersteuning van uw proces. Door precieze, op maat gemaakte metalen onderdelen te leveren die perfect passen in uw productieketen.

Onze stansoplossingen bieden op maat gemaakte metalen onderdelen die een breed scala aan sectoren ondersteunen en verbeteren. Wij leveren gestanste onderdelen voor diverse toepassingen, waaronder stijger- en klimapparatuur, de bloeiende kassen- en tuinbouwindustrie, oogstrelende interieur- en designprojecten, de installatiesector, algemene bouwtoepassingen en de leidingenindustrie.

Stansen, de toepassing

Automotive

Elektronica-industrie

Medische apparatuur

Huiselektronica-sector

Industriële toepassingen

Metaal Stansen bij Cornelder Metaal B.V. | precieze en nauwkeurige stansuitslagen.

Contact opnemen?

Naam

Stansen, de verdieping

Het proces van metaal stansen maakt gebruik van een stanspers of een stansmachine, die is uitgerust met speciaal ontworpen stempels en matrijzen. Deze stempels bestaan meestal uit een bovenstempel en een onderstempel, die nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. Het te bewerken materiaal kan zowel plaatmateriaal als rollen bandmateriaal zijn, dat wordt aangevoerd via een haspel met behulp van een wals.

Het proces begint wanneer de stempels met grote kracht op het materiaal worden gedrukt. Hierdoor wordt het materiaal vervormd en uitgesneden volgens de vorm van de stempels. De nauwkeurigheid en precisie van metaal stansen worden bepaald door de precisie van de stempels en matrijzen, evenals de kracht en snelheid van de stansmachine.


Op deze manier maken we producten van uitstekende kwaliteit. De mogelijkheid om zowel plaatmateriaal als rollen bandmateriaal te gebruiken, maakt het stansen van metaal buitengewoon veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan toepassingen in de metaalindustrie.

Materialen en diktes

Een van de voordelen van metaal stansen is de veelzijdigheid ervan als het gaat om materiaalkeuze. Metalen plaatmaterialen met verschillende diktes kunnen worden gestanst, en de keuze van het materiaal hangt af van de specifieke eisen van het project. Dunne plaatmaterialen worden vaak gestanst voor gedetailleerde en complexe onderdelen, terwijl dikkere materialen geschikt zijn voor robuustere componenten.

Verschillende persen en technieken

Er zijn verschillende soorten stanspersen en technieken beschikbaar, afhankelijk van de vereisten van het project. Enkele van de meest voorkomende stanspersen zijn:


  • Mechanische stanspersen: Deze persen gebruiken mechanische kracht om het plaatmateriaal te bewerken. Ze zijn geschikt voor diverse toepassingen, van eenvoudig tot complex.


  • Hydraulische stanspersen: Hydraulische persen maken gebruik van vloeistofkracht om het stansen uit te voeren. Ze bieden aanzienlijke kracht en zijn geschikt voor het bewerken van dikker materiaal.


  • Excentrische stanspersen: Deze persen hebben een excentrisch mechanisme waarmee nauwkeurige stansbewerkingen kunnen worden uitgevoerd.


  • CNC-gestuurde stansmachines: Deze geavanceerde machines kunnen complexe patronen en contouren met een hoge precisie produceren dankzij computergestuurde technologie.

Naarmate we dieper in het stansen van metaal duiken, komen we in de wereld van geavanceerde technologieën en technieken. CNC-gestuurde stansmachines, lasersnijden in combinatie met stansen, en progressieve matrijzen zijn enkele van de geavanceerde methoden die worden gebruikt om zeer complexe en gedetailleerde onderdelen te produceren.

Bovendien wordt het stansen van metaal vaak gecombineerd met andere bewerkingstechnieken, zoals dieptrekken, om nog meer complexe en unieke componenten te vervaardigen.


De mogelijkheden met Metaal Stansen zijn bijna onbeperkt, en het blijft evolueren met nieuwe technologieën en innovaties. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de diepere aspecten van deze metaalbewerkingstechniek, is er een wereld te ontdekken van creatieve en technische mogelijkheden die bijdragen aan de veelzijdigheid en waarde van Metaal Stansen in de metaalindustrie.

Toepassingen van metaal stansen

Metaal Stansen heeft een breed scala aan toepassingen in diverse industrieën. Enkele voorbeelden zijn:

In automotive

In de auto-industrie wordt Metaal Stansen gebruikt voor het vervaardigen van onderdelen zoals carrosseriedelen, motoronderdelen en interieurcomponenten.

In de elektronica-industrie

Voor elektronische apparaten zijn precisiecomponenten vereist, en Metaal Stansen biedt de nauwkeurigheid die nodig is voor connectoren, behuizingen en printplaatonderdelen.

Voor medische apparatuur

Metaal Stansen wordt ingezet bij de productie van medische instrumenten, chirurgische hulpmiddelen en behuizingen voor medische apparatuur.

In de huiselektronica-sector

In de huiselektronica-industrie worden stansdelen gebruikt voor consumentenproducten zoals smartphones, tablets en huishoudelijke apparaten.

In industriële toepassingen

Metaal Stansen wordt ook gebruikt in industriële toepassingen, zoals het maken van onderdelen voor machines en apparatuur.

We geloven niet in one-size-fits-all benaderingen. Daarom bieden we op maat gemaakte stansoplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke projectvereisten. We luisteren naar uw behoeften en bieden de beste oplossingen op basis van uw unieke situatie.

Kwaliteit en precisie

Onze toewijding aan kwaliteit is ongeëvenaard. We investeren in geavanceerde stansmachines en processen om de hoogste precisie en consistentie te garanderen. Onze certificeringen getuigen van onze inzet voor excellentie.

Snelheid en kostenefficiëntie

Tijd en kosten zijn essentiële factoren in de industrie en wij begrijpen dit. Onze geavanceerde stansmachines stellen ons in staat om snel te produceren, wat resulteert in kortere doorlooptijden voor uw projecten. Bovendien optimaliseren we onze processen om kostenefficiënt te zijn, wat leidt tot concurrerende prijzen voor onze diensten.

Metaal Stansen is een veelzijdige bewerkingstechniek. We hebben ervaring in verschillende sectoren, waaronder kassenbouw, elektronica, klim- en stijgerapparatuur, sportprijzen, industrie en meer. Onze expertise stelt ons in staat om aan diverse toepassingsvereisten te voldoen.

Klantgerichtheid

Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. We communiceren open en transparant, zodat u altijd op de hoogte bent van de voortgang van uw project. Uw succes is ons succes.

We gaan daarnaast verder dan alleen metaal stansen, we bieden een complete oplossing die expertise, precisie, snelheid en kostenefficiëntie omvat. U kunt erop vertrouwen dat uw project bij ons in goede handen is, waarbij we streven naar het overtreffen van uw verwachtingen op elk niveau.

Specialisatie in dieptrekken

Als u diepgaande stansbewerkingen nodig heeft, hebben we specifieke expertise in dieptrekken en de juiste materialen om aan uw behoeften te voldoen.

Klantgericht advies

Onze deskundige teams zijn er om u persoonlijk te begeleiden bij het kiezen van het juiste materiaal voor uw project. We luisteren naar uw specifieke behoeften, analyseren de technische specificaties en bieden aanbevelingen die uw verwachtingen zullen overtreffen.

Door te vertrouwen op onze diepgaande kennis en ervaring in stansbewerking en materiaalkeuze, kunt u erop vertrouwen dat wij de beste oplossingen biedt voor uw specifieke behoeften.

Kwaliteitsborging en certificeringen

We stellen de hoogste eisen aan kwaliteitsborging. Onze processen voldoen aan strikte normen, en wij controleren alles op de tiende nauwkeurig. U kunt vertrouwen op de consistentie en precisie van ons stanswerk.

Klantgetuigenissen en contactgegevens

Onze tevreden klanten getuigen van de kwaliteit van onze diensten. Neem contact met ons op om te bespreken hoe we u kunnen helpen bij uw volgende project en om al uw vragen te beantwoorden. Als expert in metaalwerk zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige stansdiensten die aan uw verwachtingen voldoen en deze overtreffen.

Onze andere diensten

Naast Metaal Stansen bieden we een scala aan andere productietechnieken. Bekijk ons gehele productie aanbod.

Metaal Stansen bij Cornelder Metaal B.V. | precieze en nauwkeurige stansuitslagen.

Contact opnemen?

Naam