Helmkamp 19, Dinxperlo

info@corneldermetaal.nl

Ma – Do 07:30 – 17:15 & Vr 07:30 – 12:15

Metaal dieptrekken

Metaal laten dieptrekken doet u bij Cornelder Metaal in Dinxperlo, in de Achterhoek. Bij deze vervormingstechniek wordt de metaalplaat onder (hydro)mechanische druk en door plastische vervorming omgezet in een naadvrije vorm. Wij zijn uw partner voor het dieptrekken van metalen producten in Nederland en vervormen uw ideeën tot realiteit.

Hoe gaat het proces van metaal dieptrekken in zijn werk?

Het dieptrekken van metalen producten wordt ingezet om metaal te vervormen. Deze techniek van metaalbewerking wordt gebruikt om materialen in een naadvrije vorm te krijgen. Deze metalen mogen niet scheuren of plooien en moeten dus elastische eigenschappen hebben. Bij het dieptrekken wordt er een matrijs gebruikt die de vorm heeft die het te vervaardigen product gaat krijgen. De stempel heeft een tegengestelde vorm en past dus in de matrijs. De blenk, oftewel het materiaal, komt op de matrijs te liggen en wordt op zijn plaats gehouden door de plooihouder. Een pers drukt de stempel naar beneden, waardoor het materiaal zijn gewenste vorm krijgt. Tijdens het dieptrekken van metaal worden de producten in een of meerdere trekken exact in de juiste maatvoering gebracht. Bij het dieptrekprocedé houden we de smering en de plooihouderkracht goed in de gaten. Wij beschikken over hydraulische persen met een capaciteit van 40 tot 63 ton om metaalproducten te maken. Deze persen zijn voorzien van een trekkussen.

Neem contact op met onze specialist voor meer informatie over dieptrekken

Wilt u meer weten over het dieptrekken van metalen producten of een van onze andere technieken? Onze medewerkers vertellen u hier graag meer over. Naast het dieptrekken van metalen producten, doen wij ook in aan metaal stansen. Neem contact op te nemen met Ron Cornelder zodat wij uw opdracht kunnen realiseren.

Product vervaardigd d.m.v. dieptrekken

Contact opnemen?

Naam